Overlijdensschade

Overlijdensschade bestaat uit misgelopen levensonderhoud en een vergoeding voor begrafeniskosten. U krijgt een vergoeding voor overlijdensschade als een ander aansprakelijk is voor het overlijden van uw naaste.

Als een ander aansprakelijk is voor het overlijden van een naaste dan bestaat er recht op vergoeding van overlijdensschade. Deze schade bestaat grofweg uit de begrafeniskosten en het weggevallen levensonderhoud. Onder gederfd levensonderhoud valt zowel inkomen als de andere bijdragen aan de huishouding die de overleden persoon verrichtte.

Vaak is er meer mogelijk dan u denkt. De hulp van een letselschade advocaat zorgt dat u een eerlijke vergoeding krijgt. Neem contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

Gederfd levensonderhoud

Gederfd levensonderhoud bestaat uit gemist inkomen en gemiste bijdragen aan de huishouding. Denk bijvoorbeeld aan schilderen, klussen, werken in de tuin of huishoudelijk werk.

Begrafeniskosten

Onder overlijdensschade vallen daarnaast de kosten van een begrafenis of crematie. Ook hiervoor krijgen de nabestaanden een vergoeding.

Affectieschade bij overlijden

Nabestaanden hebben soms ook recht op een affectieschadevergoeding. Dit is een bij wet vastgesteld bedrag dat bijvoorbeeld partners, ouders en kinderen krijgen bij overlijden van een naaste.

Smartengeld eisen namens een overleden persoon

Voor smartengeld geldt een bijzondere (en controversiële) regeling. De smartengeldvordering gaat alleen over op de erfgenamen als bij leven al aanspraak is gemaakt op smartengeld.

Bespreek uw omstandigheden

Bel naar 0800 – 44 55 000, stuur een e-mail naar info@letselschadeadvocaat.nl of gebruik het onderstaande contactformulier.

    Uw naam

    Uw e-mailadres

    Telefoonnummer

    Onderwerp

    Uw bericht

    Onze specialisten

    Oscar Hijink
    Mark Visser
    Marit Herngreen
    Ela Timmermans
    Rianne Bockhoven
    Eelco Driessen
    Charlotte Nieuwenhuis
    Lisa te Braake – Wolters
    Miranda van de Pol
    Michiel van Maanen Winters
    Wim Geurink

    Om de hoogte te bepalen van het smartengeld wordt veel gebruik gemaakt van de smarten geldwijzer. Aan de hand van een aantal vragen kunnen wij u een indicatie geven.

    Bereken het hier

    Schrijf u in voor onze nieuwsbrief
    Letselschade advocaat