Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft tegen een 27-jarige man uit Brakel zes maanden gevangenisstraf geëist wegens dood door schuld. De man zou op 27 mei 2017 in de Maas bij Well een veertienjarige jongen hebben overvaren met zijn jetski. De jongen is daarbij omgekomen. Volgens het OM heeft de man veel te hard en te dicht bij de oever gevaren. In dit artikel beschrijven wij kort dit jetski ongeluk letselschade met dodelijke afloop.
De jongen, afkomstig uit Helmond, was aan het zwemmen in de Maas. Na de botsing is hij verdronken, aldus justitie. De vader van de jongen was getuige van het ongeval.
De verdachte, Leon van de W., ontkent dat hij de jongen heeft geraakt. Volgens de officier van justitie is de verklaring van de vader echter ‘glashelder’ en wordt deze bovendien ondersteund door ander bewijs. Het kan niet anders, aldus de officier, dan dat Van de W. de jongen heeft overvaren. Voor alternatieve scenario’s heeft de politie geen enkel bewijs gevonden.
Ontbreekt bewijs van aanvaring
Behalve Van de W. zelf hebben ook zijn vriendin en een destijds ook jetskiënde vriend verklaard zeker te weten dat Van de W. niet over de jongen heen is gevaren. Volgens de officier kloppen hun waarnemingen niet. Hij hekelde het feit dat de verdachte zo onvoorzichtig heeft gevaren, terwijl het die zaterdag heel druk was op het water. Volgens de advocate van Van de W. ontbreekt het bewijs voor een aanvaring. Zij vindt dat de rechtbank de man moet vrijspreken.
Na het ongeval volgde een zoekactie waaraan Van de W. ook deelnam. Duikers van de brandweer vonden het levenloze lichaam van de jongen op de bodem van de rivier, vlakbij de plek waar zijn vader hem ten onder zag gaan.
Jetski ongeluk letselschade dodelijk ongeval
Het is een zware dag voor de familie van de 14-jarige Levi Thoonen uit Helmond. Vrijdag staat de 27-jarige man uit het Gelderse Brakel terecht voor het fatale jetski-ongeluk waarbij Levi omkwam. De man ontkent het slachtoffer te hebben geraakt. De familie van Levi wil gerechtigheid en is overtuigd van zijn schuld.
De rechter neemt vrijdagochtend uitgebreid de tijd om alles uit te leggen vanwege de ‘emotioneel zeer belastende zaak’. De nabestaanden krijgen instructies over wat te doen als het ze te veel wordt. De nabestaanden hebben spreekrecht en maken daar ook gebruik van.
De ouders van Levi hebben het overduidelijk zwaar in de rechtbank. De moeder van Levi heeft een bord voor zich op tafel. Daarop is een grote foto van haar en haar zoon te zien. Tijdens het spreekrecht leest ze huilend een verklaring voor. “Wij dachten: die jongen van de scooter zal ook verdriet hebben. Maar de politie kwam vertellen dat de verdachte ontkent. Hoe kun je dit ontkennen? Onze dierbare zoon, met de strepen van de scooter in zijn gezicht. En jij zegt: ‘Ik heb het niet gedaan’? Ik wens jou de pijn toe in het leven die wij ook hebben.”
Een jaar geleden veranderde het leven van de familie van Levi in één klap door het nieuws dat hij vermist werd op de Maas. Volgens omstanders zou hij van een boot zijn gesprongen en zijn overvaren door een waterscooter.
De toen nog 26-jarige bestuurder van de jetski werd diezelfde dag nog aangehouden voor betrokkenheid. Hij staat nu terecht voor dood door schuld. Volgens zijn advocaat Kate Lans heeft hij vlak voor zijn aanhouding nog uitgebreid meegeholpen bij de zoektocht naar de jongen en heeft haar cliënt Levi nooit geraakt.
Letselschade bij sport en spel
Ongelukken op het water (verkeersongeval of sport en spel) of op de weg kunnen ernstige gevolgen hebben. De aansprakelijkheid wordt niet altijd direct aanvaard zoals we ook in bovenstaand rapport kunnen lezen. De gevolgen zijn vergaand. Het is belangrijk dat u als slachtoffer van een ongeval direct contact opneemt met een letselschade advocaat.